Kruiden Kracht

Wil je meer weten over kruiden?

  • 1

    Les 1: Welkom op de Kruidenwei van de Avalonhoeve!

  • 2

    Les 2: Wat mag je verwachten?

  • 3

    Les 3: Dragon!

    • Wat mag je verwachten?

    • Welkom in de Kruidenwei

    • Dragon oogsten

    • Kruiden Snijden

    • Dragon Spritzer

    • Dragon asperges

    • Tempeh in dragonsaus

    • Bieslook in de voortuin

    • Tofutartare

    • Dragonazijn

    • Naamgeving en herkomst dragon

    • Voedingswaarde en medicinaal dragon

    • Dragon in de keuken: meer dan béarnaise!

    • Hoe gaan we nu verder?

  • 4

    Les 4: Dag Wivine in de Kruidenwei!

    • Dag Wivine!

    • Wivine bij de dragon

    • Dragon telen in volle grond

    • Dragon zelf kweken?

    • Spielerei

    • Grootse plannen!

    • de opkweek

    • Volgende week?

  • 5

    Les 5: Zuring

    • 4 soorten Zuring in de Kruidenwei

    • Rest zuring

    • Misosoep

    • Dressing inleiding

    • Pannekoeken

    • Paprika en geroosterde looksaus met zuring

    • Zuring

    • Een extraatje van Lieve Galle: Moederkruid en echte kamille

  • 6

    Les 6: Basilicum

    • Basilicum... meer dan pesto!

    • Over basilicum!

    • Voorbereiding Kruidenzout

    • Basilicumdressing

    • Broccoli-spinazieburger

    • Tofu in kruidenkorst met geroosterde tomaatjes

    • Kruidenzout

    • Verhaal: Het basilicummeisje

  • 7

    Les 7: Shiso

    • Wat is shiso?

    • Wivine op 't veld

    • Droogzwieren - a little bit of fun

    • Kruidenzout 2

    • Shiso en seitan

    • Wok met shiso

    • Shiso condiment

    • De recepten met shiso

  • 8

    Les 8: Mierikswortel!

    • Mierikswortel op de Kruidenwei

    • Mierikswortel inleiding

    • Mierikswortel kuisen

    • Mierikswortel planten in je tuin?

    • Tom is er klaar voor!

    • Mierikswortel bewaren

    • Rode biet chutney

    • Hasselback zoete aardappel met mierikswortel-cashewroom

    • 3 soorten mieriksworteldressing

    • Vuurazijn

    • Mierikswortelolie

    • Zelfgemaakte Vicks