Course curriculum
-
1
Week 1: Inleiding
-
Welkom in deze kooklessen!
-
Wie zijn wij?
-
Even doornemen voor we starten - Disclaimer
-
Wat gaan we deze 10 weken doen?
-
Principes en filosofie
-
Keukenmateriaal
-
Boodschappenlijstje
-
Keukenafspraken
-
-
2
Week 2: Granen
-
Het belang van granen
-
Voor je begint te koken
-
Rogge Knäckebrod
-
Roggesoep
-
Mais
-
Rijst
-
Gierst
-
Boekweit
-
Gerst
-
Spelt
-
Tarwe, haver, amaranth & quinoa
-
-
3
Week 3: Bonen en peulvruchten
-
Het belang van bonen
-
Hoe bonen koken?
-
Kruidige linzen
-
Zwarte bonenstoofpot
-
Spliterwtensoep
-
Kikkererwten en pompoen
-
Black eyed peas salade
-
Seitanstoofpotje
-
Gebakken tofuplakjes
-
Tempehcurry
-
-
4
Week 4: Groenten, bereidingswijzen en snijtechnieken
-
Hoe onderhoud je je mes en plank?
-
Welke bereidingswijzen zijn er?
-
Yin en yang
-
Over groenten
-
Een paar snijtechnieken
-
SNIJTECHNIEKEN Roll cut
-
SNIJTECHNIEKEN bladgroenten en kolen
-
SNIJTECHNIEKEN juin
-
Champignonsoep
-
NACHTSCHADEN
-
Groenten roosteren
-
Koken, stomen en blancheren
-
-
5
Week 5: Geperste salades & pickels
-
Inleiding
-
In onze moestuin
-
Radijzen
-
Lange pickles
-
Lange pickles met zout
-
Gewone zoutpickles/droogpekelen
-
Arame en komkommer
-
Luxe pickle
-
-
6
Week 6: zeewieren
-
Overzicht zeewieren
-
Arame stoofpotje
-
Hiziki broodje
-
Fake tuna
-
Kanten dessert
-
-
7
Week 7: Tussendoortjes, snacks, afwerking, sausjes en dressings
-
Van veld tot vork
-
Hoe maaltijden afwerken
-
Dressing inleiding
-
Italiaanse dressing
-
Vetvrije dressing
-
Mosterddressing
-
Pindasaus
-
Preisaus
-
Pitjes en zaden
-
Pittige noten
-
Sushi
-
Rijstwafelsnack
-
Powerballs
-
-
8
Week 8: Hoe goed is zoet en welk zoet is goed?
-
Belang van zoet
-
Vruchtenmousse
-
Couscouscake
-
Cake
-
Vruchtencompote
-
Kersenflapje
-
-
9
Week 9: Gevarieerd en gezond ontbijten
-
Ontbijt
-
Inleiding MISO
-
Klassieke Misosoep versneld
-
Misosoep
-
Granenpap
-
Pannekoeken
-
Mochiwafeltjes
-
Granola
-
-
10
Week 10: Hoe breng je balans en menuplan
-
Evenwicht op ons bord
-
Menuplanning
-
Hoe organiseer ik mijn keuken
-
Tips & tricks
-
-
11
Webinar: vragenuurtje!
-
zoom 05062020
-