Course curriculum

  • 1

    Week 1: Inleiding

    • Welkom in deze kooklessen!

    • Wie zijn wij?

    • Even doornemen voor we starten - Disclaimer

    • Wat gaan we deze 10 weken doen?

    • Principes en filosofie

    • Keukenmateriaal

    • Boodschappenlijstje

    • Keukenafspraken

  • 2

    Week 2: Granen

    • Het belang van granen

    • Voor je begint te koken

    • Rogge Knäckebrod

    • Roggesoep

    • Mais

    • Rijst

    • Gierst

    • Boekweit

    • Gerst

    • Spelt

    • Tarwe, haver, amaranth & quinoa

  • 3

    Week 3: Bonen en peulvruchten

    • Het belang van bonen

    • Hoe bonen koken?

    • Kruidige linzen

    • Zwarte bonenstoofpot

    • Spliterwtensoep

    • Kikkererwten en pompoen

    • Black eyed peas salade

    • Seitanstoofpotje

    • Gebakken tofuplakjes

    • Tempehcurry

  • 4

    Week 4: Groenten, bereidingswijzen en snijtechnieken

    • Hoe onderhoud je je mes en plank?

    • Welke bereidingswijzen zijn er?

    • Yin en yang

    • Over groenten

    • Een paar snijtechnieken

    • SNIJTECHNIEKEN Roll cut

    • SNIJTECHNIEKEN bladgroenten en kolen

    • SNIJTECHNIEKEN juin

    • Champignonsoep

    • NACHTSCHADEN

    • Groenten roosteren

    • Koken, stomen en blancheren

  • 5

    Week 5: Geperste salades & pickels

    • Inleiding

    • In onze moestuin

    • Radijzen

    • Lange pickles

    • Lange pickles met zout

    • Gewone zoutpickles/droogpekelen

    • Arame en komkommer

    • Luxe pickle

  • 6

    Week 6: zeewieren

    • Overzicht zeewieren

    • Arame stoofpotje

    • Hiziki broodje

    • Fake tuna

    • Kanten dessert

  • 7

    Week 7: Tussendoortjes, snacks, afwerking, sausjes en dressings

    • Van veld tot vork

    • Hoe maaltijden afwerken

    • Dressing inleiding

    • Italiaanse dressing

    • Vetvrije dressing

    • Mosterddressing

    • Pindasaus

    • Preisaus

    • Pitjes en zaden

    • Pittige noten

    • Sushi

    • Rijstwafelsnack

    • Powerballs

  • 8

    Week 8: Hoe goed is zoet en welk zoet is goed?

    • Belang van zoet

    • Vruchtenmousse

    • Couscouscake

    • Cake

    • Vruchtencompote

    • Kersenflapje

  • 9

    Week 9: Gevarieerd en gezond ontbijten

    • Ontbijt

    • Inleiding MISO

    • Klassieke Misosoep versneld

    • Misosoep

    • Granenpap

    • Pannekoeken

    • Mochiwafeltjes

    • Granola

  • 10

    Week 10: Hoe breng je balans en menuplan

    • Evenwicht op ons bord

    • Menuplanning

    • Hoe organiseer ik mijn keuken

    • Tips & tricks

  • 11

    Webinar: vragenuurtje!

    • zoom 05062020