Course curriculum

  • 1

    Welkom!

    • Wie ben ik en wat mag je verwachten?

    • Hoe gebruik je het cursussenplatform?

    • Save the dates!

    • Inleiding E-book fermenteren: voor als je er al zou willen invliegen!

  • 2

    Les 1: Introductie van fermenteren

    • Inleiding fermenteren en pekelen

    • Wat is fermenteren & soorten fermentaties

    • Van grond tot mond

    • Verschil geperste salade en pickel

    • Principe van geperste salade

    • Umesu als zoutbron

    • Recepten geperste salades - het begin!

  • 3

    Les 2: droog pekelen, nat pekelen, basisuitrusting en steriliseren

    • Droog pekelen & nat pekelen

    • Benodigdheden fermenteren

    • Steriliseren bokalen

    • Looktenen pellen

    • Zuurkool & Zuurgoed

  • 4

    Zoomkookles

    • Zoomkookles 28 april

    • Zoomkookles

  • 5

    Les 3: even recapituleren + extra recepten

    • Even recapituleren + de fermentatie controleren

    • Gefermenteerde rode kool - droogpekelen

    • gefermenteerde ui - korte of lange pickel

    • Lookshoyu - natpekelen

    • Bloemkoolpickel - nat pekelen

    • Knolselderpickel - nat pekelen

    • Rode bietenpickel - natpekelen

    • Recepten Les 3

    • Lange Pickel - met umesu of sojasaus

  • 6

    Les 4: gefermenteerde granen en dranken

    • Gefermenteerde spelt

    • Dosas

    • Kvass

    • Ginger bug

    • Venkel daikonpickel

    • Ginger beer

    • Kombucha

    • E-book Pekelen _ Fermenteren - Les 4